Γκιόκας Μάνος

Gkiokas

Στην ουσία το χόμπυ της ποδηλασίας ξεκίνησε για μένα τον Φεβρουάριο του 2007, λίγο μετά τη λήψη της απόφασης  να σταματήσω οριστικά το κάπνισμα. Ως λάτρης της φύσης και έχοντας το προνόμιο εξοχικής κατοικίας μέσα στη φύση, επέλεξα να ασχοληθώ κυρίως την ορεινή ποδηλασία.

Οι  διαδρομές στο δάσος μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια, τα απότομα ανηφορικά αλλά και κατηφορικά κομμάτια απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική και προσφέρουν αμέτρητες συγκινήσεις. Το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του 2008 είχα αποκτήσει ήδη 3 mountain bikes δεν είναι τυχαίο. Το άθλημα με είχε κατακτήσει και πλέον οι συμμετοχές μου σε open αγώνες και διοργανώσεις ανα την Ελλάδα γίνονταν όλο και περισσότερες!

Το 2009 έλαβα μέρος για πρώτη φορά στην παγκόσμια ποδηλατική πρωτοβουλία GBI  με αφετηρία το Μιλάνο και προορισμό το Duesseldorf. H εμπειρία ήταν μοναδική, αφού κατόρθωσα να συνεισφέρω στον στόχο αυτής της διοργάνωσης γράφοντας 700 χιλιόμετρα σε δρόμους της κεντρικής Ευρώπης με το αγαπημένο μου mountain bike. Το 2010 , ως φανατικός του σπορ και μετά από  τις προτροπές πολλών φίλων συμποδηλατών μου, αποφάσισα να ασχοληθώ και με την ποδηλασία δρόμου. Αρχές λοιπόν του έτους απόκτησα την πρώτη μου κούρσα, ένα ποδήλατο εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ανθρακονήματα, έτοιμο να καταπιεί εκατοντάδες χιλιόμετρα. Η πρώτη μου συμμετοχή σε αγώνα αντοχής μεγάλων αποστάσεων (brevet) ήταν γεγονός , όπως γεγονός ήταν και η συμμετοχή μου στο GBI 2010, με αφετηρία την Πράγα και προορισμό το Duesseldorf..

Τα συναισθήματα πολλά, αφού κάθε χρόνο πλέον βοηθώ ενεργά στη συγκεντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για τα  παιδικά χωριά SOS Βάρης.

Γκιόκας Μάνος

Log in or Sign Up