Προς τον τερματισμό…

IMG_1408

Πέρασαν γρήγορα και ευχάριστα αυτές οι μέρες! Είμαστε στην 7η και τελευταία μέρα της GBI περιπέτειας. Ξεκινάμε από το μικρό χωριό στα νοτιοανατολικά της Γερμανίας, το Pittenhart και έχουμε στόχο να φτάσουμε στα περίχωρα του Μονάχου, όχι πολύ νωρίτερα από τις 15:00 (αφού περίπου τότε θα αρχίσει η τελετή λήξης).

Ας καθυστερήσουμε λίγο την εκκίνησή μας (9:00 αντί για το σύνηθες 8:00 – 8:30 των προηγούμενων ημερών, ας προγραμματίσουμε δύο στάσεις, μία για καφέ και μία για μεσημεριανό φαγητό και – βέβαια – ας διαλέξουμε για μια ακόμα φορά, τη “μεγάλη” διαδρομή (track 2 – 95 km) αντί για τη “μικρή” (track 1 – 70 km).

Το γκρουπάκι διεθνές: με 9 Έλληνες, 1 Άγγλο και έναν Ιταλό. Η διαδρομή ενδιαφέρουσα, με τα “κλασσικά”: ρυάκια, καταπράσινα δάση, περιποιημένα λιβάδια, προσεγμένα καλαίσθητα χωριά, κλπ. Ο καιρός καλός: κάπως χαμηλή θερμοκρασία (γύρω στους 15 – 17 οC), αραιή συννεφιά και λιακάδες ενδιάμεσα.

Η στάση για καφέ έγινε στο πολύ όμορφο Wasserburg. Τοποθετημένο στο εσωτερικό ενός U του ποταμού, είχες την αίσθηση ότι περιτριγυρίζεσαι από νερό! Το καλοδιατηρημένο κτίριο του δημαρχείου περιστοιχιζόταν από όμορφα καφέ. Στο καφέ που διαλέξαμε, η σερβιτόρος ήταν Ελληνίδα (2ης γενιάς μετανάστρια) και χάρηκε που άκουσε τη μητρική της γλώσσα.

Η συνέχεια (μετά τη δόση εσπρέσο στον οργανισμό) ήταν ακόμα πιο ευχάριστη και εύκολη. Λίγα, μικρά σε μήκος, αλλά κάπως απότομα (10 – 11%) ανηφοράκια, λίγες ατέλειωτες, μονότονες κατηφόρες και πολλές, ευχάριστες εναλλαγές κλίσης, κατεύθυνσης και φυσικά εικόνων!

Στις 13:00 “εμφανίστηκε” (ως δια μαγείας!) μπροστά μας το εξαιρετικό (όπως αποδείχτηκε) εστιατόριο ξενοδοχείου που θα φρόντιζε για τον ανεφοδιασμό μας σε υδατάνθρακα (με τη μορφή Weiss μπύρας) και πρωτεΐνης (με τη μορφή σνίτσελ γαλοπούλας ή “Gordon Blue”).

snitsel

Έτσι, στις 14:15 είμαστε έτοιμοι για τα τελευταία 10 – 15 χλμ. που θα μας οδηγήσουν, πανηγυρικά και εορταστικά, κάτω από την αψίδα του τερματισμού, στημένη στα περίχωρα του Μονάχου! Αγκαλιές, φιλιά, συγχαρητήρια και μια υφέρπουσα συγκίνηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του ταξιδιού…

Οι αποσκευές χρησιμεύουν για να φορέσουμε κάτι πιο άνετο, ώστε να απολαύσουμε το φαγητό και το ποτό, αλλά και την όμορφη τελετή λήξης δίπλα στην πισίνα. 147,000€ το συνολικό ποσό που μαζεύτηκε φέτος, 6,000 από αυτά, για τα παιδιά της καρδιάς μας, τα παιδιά των Χωριών SOS. Τα παιδιά που δεν ξεκόλλαγαν από πάνω μας, όταν ήρθαν πριν από 9 μέρες, στην αναχώρησή μας από την Αθήνα, να μας αποχαιρετίσουν στο αεροδρόμιο και να μας δώσουν τις όμορφα ζωγραφισμένες μπαντάνες μας! Τα παιδιά που τόσο θαυμάζουμε και τόσο αγαπάμε!

Μετά την τελετή, πακετάρισμα ποδηλάτου και μετακίνηση προς το ξενοδοχείο μας, στο Μόναχο: μια μικρή περιπέτεια, με χρήση ενός λεωφορείου (παροχή της διοργάνωσης) και δύο τρένων. Η βραδινή χαλάρωση στη Marienplatz (στο κέντρο του Μονάχου), περιλάμβανε (τι άλλο) χοιρινό κότσι, γερμανική μπύρα και παγωτό. Περιλάμβανε και περίπατο στο κέντρο της πόλης, αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκε η γλυκιά κούραση που κλείνει τα μάτια και ο δρόμος προς το ξενοδοχείο έγινε η μοναδική επιλογή!

Log in or Sign Up