Βέλλης Φραγκίσκος

Ξεκίνησα ποδήλατο για να διατηρήσω μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση… Γρήγορα όμως ανακάλυψα ότι μπορούσα να κερδίσω πολλά περισσότερα από αυτό! Επαφή με τη φύση, εναλλαγή εικόνων, γνωριμία με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο χόμπι με μένα, ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ας είναι καλά το GBI!)…

Κόλλησα το “μικρόβιο” και αποφάσισα να εντάξω το ποδήλατο στην καθημερινότητά μου. Όχι μόνο ως γυμναστική, αλλά ως τρόπο ζωής! Η συμμετοχή στα ποδηλατικά δρώμενα της χώρας ήταν το επόμενο βήμα: συμμετοχές σε αγώνες και σε brevet, εμπλοκή με ποδηλατικούς αθλητικούς συλλόγους σε διοικητικό επίπεδο, η ίδρυση του πρώτου club φίλων του ποδηλατοτουρισμού στην Ελλάδα, συγγραφή άρθρων σε περιοδικά του Ειδικού Τύπου,  και βέβαια… ο ρόλος του Country Champion για το GBI!

Πάνω απ’ όλα όμως, την κυρίαρχη θέση στην ποδηλατική μου δράση έχει η αύξηση των ωρών και των χιλιομέτρων πάνω στη σέλα! Πάνω από 7,000 – 8,000 km κάθε χρόνο σε προπονήσεις και σε αγώνες, με τις αποστάσεις να μεγαλώνουν και τις εμπειρίες να συσσωρεύονται! Το GBI κατέχει κάθε χρόνο μια ξεχωριστή θέση σε αυτό το ποδηλατικό πρόγραμμα. Όχι μόνο γιατί είναι μια εμπειρία ζωής αλλά και γιατί με οδηγεί σε μια ακόμα πιο δυνατή εμπειρία, όταν επισκέπτομαι τα παιδιά και τους ανθρώπους των Χωριών SOS! Η ευχή μου είναι να με αξιώνει ο Θεός να μπορώ να συμμετέχω – και να προσφέρω – για πολλά χρόνια ακόμα!

Βέλλης Φραγκίσκος.

Log in or Sign Up