Φωτεινοπούλου Χριστίνα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Εγώ δρομέας είμαι, δρομέας ήμουνα και μάλλον δρομέας θα μείνω. Μια φορά όμως πριν από πολλά χρόνια (το 2005 ήταν θαρρώ) πήρα μέρος σε έναν multi αγώνα τον “Pindos Challenge”.

Αυτός συμπεριλάμβανε τρέξιμο βουνού, ποδήλατο και καγιάκ. Να σημειώσω ότι έβρεχε καταρρακτωδώς καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ότι χάθηκα δύο φορές, ότι μου επιτέθηκαν τα τσοπανόσκυλα από μία στάνη στη μέση του πουθενά και ότι τελικά βγήκα πρώτη γυναίκα στο ατομικό και πήρα και κύπελλο γιατί ήμουν η μόνη γυναίκα στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Από τότε λοιπόν μου έμεινε η γλύκα του ποδηλάτου, δεν είχα όμως την ευκαιρία να εξασκήσω το τεράστιο πηγαίο ταλέντο μου. Το 2009, όταν έμαθα ότι ποδηλάτες από όλο τον κόσμο θα ποδηλατήσουν από το Μιλάνο στο Ντίσελντορφ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αποφάσισα ότι πρέπει και εγώ να συνεισφέρω και βέβαια να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου.

Ούσα όμως πρακτικά άσχετη από το ποδήλατο ζήτησα και έλαβα την πραγματικά ανεκτίμητη βοήθεια του περιοδικού mbike (έχω τη στήλη «Ιστορίες του δρόμου» στο αδερφάκι περιοδικό «Runner») δανείστικα ένα ποδήλατο, άρχισα τις προπονήσεις και… τα κατάφερα. Την επόμενη χρονιά ξανασυμμετείχα στο GBI και ταξίδεψα από την Πράγα στο Ντίσελντορφ, όπως και από το Άμστερνταμ στο Ντίσελντορφ…

Από τότε, που με χάνεις που με βρίσκεις ψάχνω δρόμους να προπονηθώ και αγώνες να βγω τελευταία. Άντε και εις ανώτερα! 

Φωτεινοπούλου Χριστίνα 

Log in or Sign Up