Ευθυμίου Αχιλλέας

20141011_134427 (1)

Ποδηλάτης δεν ήμουν, έγινα τα τελευταία χρόνια. Το ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου από επιλογή για μια διαφορετική ματιά των πραγμάτων και αναζήτηση ξεχασμένων αισθημάτων και εμπειριών. Κάθε ποδηλάτης βρίσκει κάτι διαφορετικό να τον παρακινεί: αθλητισμός, γυμναστική, ταχύτητα, μετακίνηση.. άποψη.

Εμένα με βοηθά να διατηρώ την παιδικότητά μου και να βλέπω τη ζωή σαν ένα παιχνίδι που δεν το χορταίνω.  Μπορώ να πω ότι το GBI ήταν ένας από τους λόγους που ξεκίνησα την ποδηλασία βάζοντας ως πρώτο στόχο το ταξίδι από το Άμστερνταμ στο Ντίσελντορφ.

Η εμπειρία από αυτή τη συμμετοχή; Μοναδική! Είναι θαυμάσιο και συνάμα ελπιδοφόρο να βλέπεις εκατοντάδες ανθρώπους από διάφορες χώρες της Ευρώπης (θαρρώ ότι ήταν 18) να μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσένα, την ποδηλασία και τη διάθεση για προσφορά μέσω της φιλανθρωπίας. Το διακρίνεις στα μάτια τους, στον τρόπο που σου χαμογελούν και πως σε καλωσορίζουν.

Όπως και να το κάνουμε η υπόλοιπη Ευρώπη έχει καταφέρει αρκετά πράγματα και στις δύο αυτές δραστηριότητες. Επειδή όμως κι εμείς δεν πάμε πίσω, παρά τα γνωστά μας προβλήματα, δίνουμε το παρών συμμετέχοντας δυναμικά κάθε χρόνο από το 2008, υποστηρίζοντας με τα χρήματα που συγκεντρώνουμε τα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης. Δεν θα ξεχάσω τον Διευθυντή των Παιδικών Χωριών όταν μας ανέφερε μετά το τέλος εκείνου του ταξιδιού «..με τα χρήματα που συγκεντρώσατε καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε πετρέλαιο όλη τη χρονιά!!». Αυτό και μόνο σου δίνει δύναμη για ακόμη μια συμμετοχή!

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας σε αυτή την προσπάθεια και ας γίνουμε όλο και περισσότεροι, για να κάνουμε τη διαφορά σε κόντρα όλων των αρνητικών μηνυμάτων που μας περιτριγυρίζουν, δίνοντας έμφαση στο εμείς & διαμορφώνοντας το μέλλον που επιθυμούμε.

Σας καλούμε να γνωρίσετε το GBI και να συμμετέχετε κι εσείς σ’ αυτή την προσπάθεια με τον τρόπο που εσείς θα επιλέξετε.

Ευθυμίου Αχιλλέας.

Log in or Sign Up