ΣκοπόςΠαιδικά χωριά SOSΦιλανθρωπική ποδηλατοπορεία… Δηλαδή; Είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που αντιμετωπίζουμε!

Aυτό είναι το Global Biking Initiative.

Κάτι σύνηθες και διαδεδομένο σε πολλές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, αποτελεί – ακόμα – έννοια ελάχιστα γνωστή στην Ελλάδα. Ίσως κάποιοι να έχουν ακούσει για ποδοσφαιρικούς αγώνες των οποίων “τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς”. Αλλά μέχρι εκεί. Κι όμως, τα ποδηλατικά περιοδικά του εξωτερικού είναι γεμάτα με καταχωρήσεις / διαφημίσεις για φιλανθρωπικές προσπάθειες βασισμένες σε ποδηλατικές πορείες. Συνήθως είναι πορείες μεγάλων αποστάσεων και βέβαια οι συμμετέχοντες ΔΕΝ είναι αθλητές ποδηλασίας. Είναι άνθρωποι καθημερινοί, με δουλειές, οικογένειες και υποχρεώσεις, που αποφασίζουν να αφιερώσουν κάποιο από τον ελεύθερο χρόνο τους, κάνοντας κάτι που αγαπούν και βοηθώντας παράλληλα αυτούς που έχουν ανάγκη. Ζητάνε την ηθική, ψυχολογική και υλική υποστήριξη του περίγυρού τους, για να συμμετέχουν και να προσφέρουν φιλανθρωπία μέσω της συμμετοχής τους.

Κάτι τέτοιο είναι λοιπόν και το GBI. Ξεκίνησε το 2008 από μια παρέα Γερμανών ποδηλατών και από τότε κάθε χρόνο εξελίσσεται, αναπτύσσεται, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Ένα ποδηλατικό ταξίδι,  μια προσωπική δοκιμασία για τα μέλη της ομάδας, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, και  μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης (από την Ελληνική ομάδα) για τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS.

Όλοι οι Έλληνες συμμετέχοντες, θα συγκεντρώσουν δωρεές από όλους εσάς που πιστεύετε ότι μια τέτοια προσπάθεια αξίζει και πρέπει να υποστηριχτεί. Όλες οι δωρεές θα πάνε στα Παιδικά Χωριά SOS.

H οργάνωση αυτή είναι πια  θεσμός.  Όμως απο το 2011 η προσπάθεια αυτή  αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία. Με το νέο φορολογικό νόμο, καταργούνται τα κίνητρα που έδιναν  πολύ σημαντικές φοροαπαλλάγες σε εταιρείες, ανάλογα με το ποσό που  έκαναν δωρεά σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.  Οι φοροαπαλλαγές αυτές ήταν τόσο σημαντικές,   που πολλές εταιρείες εδιναν μεγάλο ποσοστό των κερδών τους σε δωρεές,  αφού αυτό ήταν πιο συμφέρον  απο το να τα κρατήσουν και να τα δηλώσουν στον ισολογισμό τους σαν κέρδη.   Ετσι,  πολλά ιδρύματα  είχαν “υιοθετηθεί” οικονομικά απο κάποιες εταιρείες, γεγονός που τους έδινε μεγάλες δυνατότητες να εκπληρώσουν και να βελτιώσουν το έργο τους.

Με τις νέες συνθήκες, τα ιδρύματα αυτά βασίζουν πια τις ελπίδες τους για χρηματοδότηση του έργου τους σε ιδιωτικές δωρεές.

Εχοντας γνωρίσει απο κοντά το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, πιστεύουμε οτι αξίζει κάθε υποστήριξη που μπορούμε να του προσφέρουμε.

IBAN : GR2501401010101002002012356

Τράπεζα ALPHA BANK

Δικαιούχος : ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Αιτιολογία : Ομάδα GBILog in or Sign Up