Ένα καλό ζέσταμα…

gbi2014_17
Εκκίνηση από τα Headquarters της Vodafone Ουγγαρίας, με χαιρετισμό από τον CEO! Η Vodafone παραμένει κοντά στο GBI, παραμένει χορηγός, και αυτό δίνει αίγλη και ώθηση στη διοργάνωση! Για να φτάσουμε στο σημείο εκκίνησης, χρειάστηκε να περπατήσουμε με τις δύο βαλίτσες μας ανά χείρας, τα 1,000 περίπου μέτρα και να τα ξανα-περπατήσουμε (προς τα πίσω), ώστε να καβαλήσουμε τα ποδήλατά μας και να ποδηλατήσουμε μέχρι την εκκίνηση! (Ξέρω, ακούγεται λίγο πολύπλοκο, αλλά πιστέψτε με, ήταν ο αποτελεσματικότερος (και φτηνότερος) τρόπος!)
Κέφι, χαιρετούρες μεταξύ παλιών γνωστών (από τα προηγούμενα GBI) και τελευταίες ετοιμασίες πριν την εκκίνηση. Κατά τις 11:30 ξεκινήσαμε. Τα πρώτα χλμ. ήταν τα πιο αργά, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα, αφού διασχίσαμε την Πέστη, μετά τη γέφυρα προς τη Βούδα και αρχίσαμε την πρώτη ανάβαση της ημέρας, για να βγούμε από την πόλη.
Η ελληνική ομάδα κινήθηκε με πειθαρχία και σβέλτο ρυθμό, δείχνοντας για μια ακόμα φορά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να ποδηλατεί ένα  γκρουπ, με ασφάλεια και ομοιογένεια. Στα πρώτα χλμ. έξω από τα προάστια της Βουδαπέστης, ήρθε και η πρώτη χαρακτηριστική εικόνα: αν θυμάστε το default wallpaper της Microsoft στα Windows XP, αυτό με τα πράσινα λιβάδια που έκαναν καμπύλες που έσβηναν στον ορίζοντα… ε, μάλλον κάπου εδώ την έβγαλαν τη φωτογραφία! Για πολλά χλμ. αυτή ήταν η επικρατούσα εικόνα!
Στη συνέχεια. οι παραστάσεις άλλαξαν: μικρά χωριά, που όλα έμοιαζαν μεταξύ τους, καθαρά και προσεγμένα. Ο κόσμος μάλλον λίγος΄, όσο πλησιάζαμε προς τα σύνορα λιγόστευε. Φτάσαμε στο Κόμαρομ, μάλλον φρέσκοι και ξεκούραστοι. Διαμονή σε αίθουσες σχολείου (στροματσάδα εννοείται!).
Βρήκαμε και μια μικρή πιτσαρία όπου με ελάχιστα χρήματα φάγαμε εξαιρετική πίτσα!

Log in or Sign Up